09/04/15 20:27
(http://pik.bg)

БСП поиска оставката на Петър Москов

БСП поиска оставката на Петър Москов

БСП поиска оставката на здравния министър д-р Петър Москов. Причината - решението да се обединят спешната помощ на София-град и София-област. Това, според социалистите, ще доведе до забавяне на линейките и много населени места ще останат без спешна помощ. Здравният министър коментира, че не бива да се спекулира със страховете на хората, предаде News 7.

Д-р Павлин Късцанов е сред 50 те служители на София област, които след закриване на централата ще трябва да се качат на линейка. "4 години съм бил на линейка, любопитен съм колко е бил д-р Москов. Не мога, а и да ви кажа честно, не желая", заявява пред камерата ни Късцанов.

Здравният министър коментира от парламента, където присъства на здравна комисия и парламентарен контрол. "Грозно е да се спекулира със страховете на хората. И това, което най-много ги боли - възможността при спешни случаи да няма адекватна помощ. Не бива", отвърна Москов.

Министърът допълни още, че във филиалите на София област ще имат пет допълнителна екипа и ново оборудване за линейките.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване