09/04/15 14:52
(http://pik.bg)

Ексклузивно! Куката се предаде след боя с руснаците на бар на плажа, прокуратурата в Поморие го пусна

Ексклузивно! Куката се предаде след боя с руснаците на бар на плажа, прокуратурата в Поморие го пусна

Камен Балбузанов-Куката току-що бе пуснат на свобода от ареста в РУП Поморие, предаде Флагман.бг.

Преди три дни той се предаде на органите на реда, след като повече от месец бе издирван заради жестокия побой на плаж „Кариби“.

Районната прокуратура в Поморие обаче отказа да иска удължаване на мярката му за неотклонение.

Репортер на Флагман.бг цял се се пробва да се свърже с районния прокурор Благовест Вангелов, който категорично отказа коментар. „Нямам практика да коментирам делата си“, каза по телефона обвинителят и прекрати разговора.

Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова се зае да провери случая и след като го стори отчете, че прокуратурата в Поморие е счела, че „не са налице доказателства за внасянето на постоянна мярка задържане под стража“. „Не знам какви са мотивите на колегите. Така са преценили“, каза Калина Чапкънова.

Източници от разследването уточниха, че Балбузанов е дал показания и ще му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда на руските туристи. Възприета е тезата на адвокатите му, че случаят е лек и не се налага постоянен арест.

Остава загадка защо прокурор Вангелов, който стана административен ръководител на РП Поморие от два месеца, не е взел под внимание укривателството на Балбузанов, продължило близо повече от месец.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване