09/04/15 08:41
(http://pik.bg)

Миков: БСП не се цепи

Миков: БСП не се цепи

БСП не се цепи, това заяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на Би Ти Ви. 

Парламентът се занимава с измислени теми. С тези думи той коментира антикорупционния закон, който не можа да мине в Народното събрание.

Важният въпрос е демографският и защо 13 000 деца на възраст за първи клас не са записани за училище.

Според председателя на БСП партията не се цепи. "В Пазарджик резултатите на общинската организация са лоши. Имаше опити да бъде прокаран през задния двор кандидат на АБВ на конференция на БСП. Необходимо е спокойно и трезво да се оздрави тази организация. Кандидатура ще има и няма да е извън това, което другарите от Пазарджик са предложили. Тя не е на АБВ, защото този кандидат е на трето място", каза Миков.

Във Видин се отива към подкрепа на една изключително непопулярна фигура - досегашния кмет, смята той. Според Миков партията подхожда абсолютно демократично, като в 99% местните организации са подкрепили и кандидатите, и листите.

Той обаче твърди, че в България има купени цели общини, например Челопеч. Там никой не смеел да се кандидатира. 

В момента БСП има 5 кмета на областни градове и на местните избори ще се опита да увеличи присъствието си в общинските съвети.

"С Георги Първанов не успяхме да се срещнем, по телефона само заявихме готовността си за среща. Сближаването става на базата на принципи и политика, не може да става на базата на лични контакти", каза Миков за евентуално сближаване на БСП с АБВ.

Публикувана на 09/04/15 08:41 http://pik.bg/миков-бсп-не-се-цепи-news393467.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване