09/04/15 11:35
(http://pik.bg)

Министър Петкова: 32 общини ще получат безвъзмездна финансова помощ

Министър Петкова: 32 общини ще получат безвъзмездна финансова помощ

Днес е денят, в който 32 българските общини и 9 малки и средни български предприятия ще получат безвъзмездна финансова помощ по програмата "Енергийна ефективност и възобновяема енергия". Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на церемония по връчване на договорите по програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия". Петкова уточни, че програмата е финансирана по Финансовия механизъм за Европейското икономическо пространство.

"Без нашите партньори от Кралство Норвегия нямаше да стане възможно това десетки български училища, детски градини, общински сгради да реализират толкова проекти по схемата за енергийна ефективност", заяви Петкова.

По думите й България ще успее да постигне основните цели на програмата - опазване на околната среда и повишаване на качеството на живот.

"Също така, имаме възможността да бъдат реализирани икономии от разходите за енергийни ресурси. Тези разходи са една много сериозна част от разходите на всяка една организация. Те ще бъдат минимизирани и насочени към важни и значими пера", допълни министър Петкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване