09/04/15 14:03
(http://pik.bg)

Министър Танева: Българска агенция по безопасност на храните не е издавала фитосанитарни сертификати

Министър Танева: Българска агенция по безопасност на храните не е издавала фитосанитарни сертификати

Първо няма такива издавани от Българска агенция по безопаност на храните фитосанитарни сертификати. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева във връзка с информацията, че БАБХ е издала фитосанитарни сертификати за износ или реекспорт на плодове, зеленчуци и цветя след наложените ограничения от руска страна.

„Знаем всички за санкциите в момента заедно с ЕК ще се опитаме с руската страна да изясним случая от къде е възникнал и какъв е поводът за това решение. Включително и нямаме все още получено официално писмо и четохме това, което и вие”, допълни министър Танева.

Относно информацията за налагане на допълнителни ограничения за внос на продукция, придружена с фитосанитарни сертификати в Русия, Българската агенция по безопасност на храните излезе със следната позиция:

„Към момента няма постъпил официален документ в Българската агенция по безопасност на храните за налагане на допълнителни ограничения за внос на продукция, придружена с фитосанитарни сертификати в Русия. БАБХ не е издавала фитосанитарни сертификати за износ или реекспорт на плодове, зеленчуци и цветя след наложените ограничения от руска страна. Българските компетентни власти ще изясняват съвместно с Европейската комисия възникналата ситуация”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване