09/04/15 17:36
(http://pik.bg)

Министърът на външните работи на Белгия пристига на официално посещение в България

Министърът на външните работи на Белгия пристига на официално посещение в България

По покана на министъра на външните работи на Република България Даниел Митов на 7 и 8 септември на официално посещение в нашата страна ще бъде заместник министър-председателят и министър на външните работи, външната търговия и европейските въпроси на Кралство Белгия Дидие Рейндерс. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Официалните разговори ще се състоят в Министерството на външните работи на 8 септември – вторник. Двамата министри ще обсъдят въпроси, свързани с двустранното сътрудничество между България и Белгия, актуалните за ЕС инициативи като Планът Юнкер, Банковият съюз и енергийната сигурност, както и теми, свързани с актуалната обстановка в Западните Балкани, Украйна, Близкия Изток и нарастващите миграционни потоци. В 12:20 часа министър Митов и министър Рейндерс ще дадат съвместна пресконференция в Министерството на външните работи. Акредитираните към МВнР представители на медиите са поканени да присъстват на пресконференцията. 
В рамките на посещението си у нас белгийският гост ще бъде приет от министър-председателя на Република България Бойко Борисов и от президента Росен Плевнелиев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване