09/04/15 11:16
(http://pik.bg)

Огнен ад край Враца! Разсеян дядо тръгна да прави зимнина, едва не изпепели половин село

Огнен ад край Враца! Разсеян дядо тръгна да прави зимнина, едва не изпепели половин село

70-годишен старец от врачанското село Пудрия едва не изпепели половин махала, след като по непредпазливост подпалил къщата си, съобщи "Трибали".

Огнената стихия се развилняла вчера вечерта около 18.30 часа. Дядо Петко Цветанов решил да затваря зимнина и да свари бурканите си на открито, но за кратко оставил огнището без надзор. Докато се усети, пламъците вече били обхванали двете му селскостопански постройки.

Пламъците бързо се разраствали и тръгвали към къщата му и към тази на съседите. Хората, които живеят наблизо, веднага сигнализирали на телефон 112, извикали и кмета на Пудрия Дилян Димитров. Той разказа, че на мястото се отзовал екип от огнеборци, които ограничили огнената стихия и не позволили да засегне къщата на дядото и съседите му.

Няма пострадали хора от пламъците, изпепелено е само част от имуществото на разсеяния старец. Унищожени са две стопански постройки, които са били направени от дърво, покрито с етернитови платна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване