09/04/15 18:22
(http://pik.bg)

ПЪРВО в ПИК! Борисов и министри откриха новите пречиствателни станции за води в Габрово (снимки)

ПЪРВО в ПИК! Борисов и министри откриха новите пречиствателни станции за води в Габрово (снимки)

"Днес заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на Габрово Таня Христова открихме реконструираните обекти по Интегриран проект за водния цикъл на града", написа във фейсбук страницата си премиерът ойко Борисов.

Проектът е изпълнен по Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 г.” и е финансиран с подкрепата на Кохезионен фонд на Европейския съюз и държавния бюджет.

Благодарение на дългогодишните съвместни усилия на всички ангажирани страни и принципите на европейската солидарност, в Габрово вече функционира ВиК инфраструктура от ново поколение, базирана на екологосъобразни решения за управление на питейни и отпадъчни води, модерни инженерни технологии и висока надеждност на експлоатацията. Водният цикъл в града е на стойност 88 млн лв., като в това число влизат питейни води и пречиствателна станция – 12,5 млн. лв., отпадъчни води – 23,2 млн. лв. и ВиК – 43 млн. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване