09/04/15 09:43
(http://pik.bg)

Ще се ремонтира и пътят Бяла - Ботевград при село Козар Белене

Ще се ремонтира и пътят Бяла - Ботевград при село Козар Белене

Агенция „Пътна инфраструктура“откри процедура за извършване на проучвателно-проектантски работи на свлачището при село Козар Белене на пътя Бяла - Ботевград при 41-ви километър, на територията на Пътно управления- Плевен“.

През февруари проливните дъждове предизвикаха свлачище при км 41-ви километър на пътя Бяла – Ботевград, в близост до село Козар Белене и нарушиха първокласния път, свързващ Североизточна и Югозападна България. Констатирани са пукнатини по цялата дължина на асфалтовата настилка в лявата лента и това налага ремонта.

Бъдещият изпълнител на обществената поръчка ще извърши проучвателно-проектантски работи, които трябва да изяснят причините за свлачището. Ще бъде разработен технически проект за трайното възстановяване и укрепване на засегнатия участък. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 30 дни. Поръчката се финансира по Аварийната програма на Агенция Пътна инфраструктура. Индикативната и стойност е 25 000 лева с ДДС. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване