09/05/15 11:53
(http://pik.bg)

Българска делегация в Интерпарламентарна конференция в Люксембург

Българска делегация в Интерпарламентарна конференция в Люксембург

Парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова, участва в Интерпарламентарната конференция за Обща външна политика и политика за сигурност и Обща политика за сигурност и отбрана на 5 и 6 септември 2015 г. в Люксембург.

Форумът се организира в рамките на парламентарното измерение на люксембургското председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщиха от НС. В конференцията участват делегации от парламентите на всички държави-членки на ЕС и на Европейския парламент. През първия ден участниците обсъждат с Върховния представител на ЕС Федерика Могерини стратегиите на ЕС в областите Обща външна политика и политика за сигурност и Обща политика за сигурност и отбрана.

Парламентаристите ще дискутират с Комисар Йоханес Ханс ревизията на Европейската политика за съседство. „Климатични промени в рамките на сигурността” и „Управление на миграционните потоци“ са част от темите на втория ден на конференцията. В състава на българската парламентарна делегация са и председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов и народният представител от комисията Иван Иванов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване