09/05/15 11:28
(http://pik.bg)

Валери Симеонов е против откриването на нови пунктове за бежанци

Валери Симеонов е против откриването на нови пунктове за бежанци

Против сме откриването на нови пунктове за бежанци, защото те се изграждат с пари на българските данъкоплатци. Това каза председателят на ПГ на „Патриотичен фронт” Валери Симеонов, във връзка с изказването на министър Румяна Бъчварова, че 6 нови центрове за регистрация на бежанци ще бъдат открити у нас.

„Не съм наясно и няма информация, и скоро няма да има, какви са тези 6 пункта. Това може да представлява и 6 преместваеми обекта, 6 павилиона, които минават и се регистрират. Защото те не минават през един пункт, има няколко вече. Не знам дали не става въпрос за места за настаняване”, каза Симеонов.

Според него би трябвало по най-бързия начин да се разрешава въпросът с имигрантите, като им бъде дадено направление.

По неговите думи така правят и останалите държави като Македония, Гърция и Унгария.

„Не съм чул някой бежанец да иска да остане в България. Повечето искат да ходят някъде другаде. За държавата е по-добре да няма забавяне и задържане на такива на територията на нашата страна, защото това е свързано с разноски за издръжката им”, допълни Симеонов.

По думи му, в момента България се слави като държава, която не е особено толерантна към бежанците. Това е и причината те да предпочитат да не минават през българската граница. Според Симеонов това е добре за нашия национален интерес. 

Председателят на ПГ на „Патриотичен фронт” е категоричен, че у нас има криза с бежанците. Той уточни, че тя е най-малката, в сравнение с всички европейски държави.

„Все пак трябва до някъде да бъдем доволни, че когато през страната ни минават 120-150 човека, в същото време през Македония преминават 3 – 4 хиляди, или 6 хиляди. Така че, явно българската граница е най-охранявана от границите на всички останали страни, и това наистина е така, няма защо да го отричаме”, смята Симеонов. Той припомни, че едни от основните инициатори за изграждането на нова гранична ограда са депутатите от „Патриотичния фронт”.

Валери Симеонов допълни, че ежеседмично се извършва непрекъснат контрол по изграждането й, заснемайки това, което е направено до сега. По неговите думи ако има бежанска вълна, тя ще бъде най-малката от всички страни в Европа. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване