09/05/15 13:04
(http://pik.bg)

Външно министерство препоръча да не се пътува с влак към Унгария и Москва

Външно министерство препоръча да не се пътува с влак към Унгария и Москва

От Посолството на Република България в Унгария обявиха, че движението на международните влакове е преустановено за неопределен период, съобщиха от Министерство на външните работи.

МвнР препоръча на българските граждани да не предприемат международни пътувания с влак през Унгария към Западна Европа, както и към Москва, тъй като може да се наложи да продължат пътуването си с автобус или самолет.

Причина за препоръката на МВнР е засиления бежански поток към Унгария в последните седмици. Хиляди сирийци емигрират към Западна Европа, като една от страните, през които преминават е точно Унгария. Премиерът на страната Виктор Орбан отказва да приеме голямата вълна от бежанци, като пренасочва всички влакова, идващи от Сърбия, Гърция и Македония извън Унгария. 

Всеки, който има планувано пътуване в тези посоки може да получи повече информация на електронната поща на унгарското транспортно министерство – informacio@mav-start.hu

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване