09/05/15 10:47
(http://www.dnevnik.bg/)

Жълт код в 18 области в последния жежък ден на лятото


Днес ще бъдат последните летни горещини, обещават метеоролозите. Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области в страната - това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Благоевград, Кюстендил, предаде "Нова Телевизия".  

Според прогнозата на НИМХ-Бан днес ще е слънчево, с максимални температури между 33 и 38 градуса. В сутрешните часове на места в източните райони ще има ниска слоеста облачност. Ще се появи слаб до умерен юг-югозападен вятър. Привечер в северозападните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, който ще донесе известно захлаждане през идната седмица -  от около 25-26 градуса в Северозападна България, които обаче в Югоизточна ще стигат и до 36. 

По морския бряг през деня ще е слънчево, но в ранните сутрешни часове ще има ниска слоеста облачност. След обяд ще се появи слаб, по северното крайбрежие до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28-29 градуса, температурата на морската вода е 25-27 градуса.

Вълнението на морето ще е около два бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността и привечер по западното старопланинско било краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване