09/05/15 19:13
(http://www.dnevnik.bg/)

МВР ще предложи по-тежки наказания за каналджийство


Вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че МВР ще предложи на парламента да приеме законови промени, с които да увеличи санкциите за незаконното прехвърляне на хора през граница. 

"Ще настоявам в спешен порядък да бъдат разгледани законодателните промени, които да регламентират възможно най-високи санкции срещу трафикантите, съизмерими със сериозността на деянието каналджийство. Това би намалило значително привлекателността на тази дейност за организираните групи",  заяви Румяна Бъчварова по време на работно посещение на ГКПП "Малко Търново", цитирана от пресцентъра на МВР.

Тя подчерта, че основна задача в работата на МВР, наред с доброто управление на границата и опазването на националната сигурност,  е борбата с каналджийството. Това включва стриктното и бързо регистриране на мигрантите и търсещите убежище, за да не попадат в мрежите на трафикантите, които поставят в риск живота на тези хора - често пъти жени, деца.

В интервю за Би Ти Ви днес зам.-министърът на вътрешните работи Красим Ципов уточни, че предложенията за промени в закона ще бъдат внесени в Народното събрание още следващата седмица.

Министър Бъчварова подчерта, че приоритет за България е да поддържа високата  степен на готовност за потенциално увеличаване на миграционния натиск, както и за предоставяне на необходимата организация, условия и грижи за потърсилите убежище у нас.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване