09/05/15 15:44
(http://pik.bg)

Местан: На първи тур ДПС няма да се коалира с никого

Местан: На първи тур ДПС няма да се коалира с никого

На първи тур на местните избори ДПС няма да се коалира с никого, а ще издигнем наши кандидати в огромна част от общините в страната. Това се отнася и за Шуменска област, включително и за областния център. Това заяви днес лидерът на ДПС Лютви Местан в каолиновското село Браничево, където присъства на официалното откриване на нов стадион.

По думите на Местан за втори тур на вота няма да има генерално решение на централния съвет на ДПС за коалиране с дадена партия, а там, където се налага ще се подкрепят други кандидати по два критерия - според очакванията на избирателите и решението на местните структури на Движението.

"Ще подкрепим тези кандидати, които най-адекватно биха управлявали съответната община", коментира лидерът на ДПС.

Местан допълни, че целта им на местните избори е да бъдат разширени позициите на ДПС в местното самоуправление. Според него местният вот ще удостовери една променена политическа картина и ще покаже с какъв кредит на доверие разполагат управляващите. Лидерът на Движението коментира, че това може да наложи промени в настоящото управление като евентуална раздяла с някой от партньорите в управляващата коалиция.

Според Лютви Местан настоящата формула на властта не може да генерира стабилност, защото дори лидерите на четирите партии да полагат усилия, те нямат идейна спойка.

"Реформите не се случват точно заради липсата на тази идейна спойка", каза още Местан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване