09/05/15 08:08
(http://www.klassa.bg/)

Нямаме официално писмо за руско ембарго

 Нямаме получено още официално писмо за руско ембарго върху наши храни. Това каза вчера в Русе министърът на земеделието и храните Десислава Танева по повод на появилата се информация, че от 1 септември т.г. Русия е забранила вноса на продукти с фитосанитарни сертификати, издадени у нас, след като от София изтекла информация за такива фалшиви документи.

 

Танева беше категорична, че Българската агенция за безопасност на храните не е издавала фалшиви фитосанитарни сертификати. „В момента заедно с ЕК ще се опитаме с руската страна да изясним случая – откъде е възникнал, като повод за това решение”, допълни министърът.

 

Тя каза още, че интересът към новата Програма за развитие на селските райони е в пъти над възможния бюджет. Според Танева всеки земеделски производител трябва да е наясно, че в този програмен период ще се работи в условията на недостиг на бюджета за подкрепа на инвестиции. Министърът припомни, че от понеделник започва приемът на документи за кандидатстване за закупуване на земеделска техника, който е последен за старата Програма за развитие на селските райони. Министърът уточни, че бюджетът е 50 млн. евро, а максималният размер на проектното предложение 500 000 евро.

 

В Русе Десислава Танева подписа договора, съгласно който държавата, представлявана от Министерството на земеделието и храните, прехвърля на общината правото на собственост върху горски територии в лесопарк „Липник”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване