09/05/15 08:12
(http://www.klassa.bg/)

Папата пести от рамки на очила

 Папа Франциск събра очите на римляните и на хилядите им гости, като се появи завчера като съвсем обикновен клиент в оптичен магазин до централния площад “Пополо”. До там го закарал със служебния форд “Фокус” неговият личен шофьор, като придружащата обикновено светия отец охрана почти липсвала. После Франциск влязъл сам в намиращия се съвсем наблизо магазин, от който според запознати се снабдявал с очила почтеният папа Бенедикт ХVI, като на него те му били носени във Ватикана.  

 

Както може и да се предполага, най-изненадан от необичайната визита се оказал собственикът на магазина Алесандро Специя. Отначало си помислил, че гостът е дегизиран актьор от италианския вариант на “Господари на ефира”, но когато чул поздрава с типичния за папата лек и неподражаем акцент, Алесандро се убедил, че нещата са си съвсем истински.

 

След това папата изпробвал няколко рамки, но накрая помолил собственика да му смени само стъклата на неговите си рамки, тъй като не искал да пръска пари за нови. “И те моля много, Алесандро, нека си платя това, което ти дължа!”, прошепнал му  на ухото Франциск.

 

Все пак светият отец се съгласил да приеме бонуса, който се полага на всеки закупил очила клиент – безплатен очен преглед.

 

По думите на Алесандро Специя зрението на папата било съвсем добро за неговите почти 79 години, които ще навърши на 17 декември.

 

Естествено продължилата около 40 минути визита на Франциск в магазина за очила събрала край него за нула време стотици случайни минувачи, които започнали неистово да щракат с телефони и фотоапарати. Когато излязъл, за да се качи във форда си, според свидетели папата пък “позирал” на присъстващите поне пет минути с познатата му дружелюбна и оптимистична усмивка.

 

Преди време папа Франциск, който се възкачи на Светия престол след избори през 2013 г., призна в интервю, че му липсват разходките из Рим и възможността по всяко време да излезе за пица.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване