09/05/15 21:53
(http://pik.bg)

Родолюбие: Полицай майстори черешово топче, ще гърми с него в Деня на независимостта

Родолюбие: Полицай майстори черешово топче, ще гърми с него в Деня на независимостта

Спецполицаят Евгени Димов се е захванал с нелеката работа да направи черешово топче, с което да гръмне именно на 6 септелври, пише Struma.bg.

Той е от Перник, работи в Службата за борба с масовите безредици, но през свободното си време се отдава на хобито си - да вая от къс дърво фигурите на исторически личности, светци, птици. Сега Евгени се е заел да изработи реплика на оригиналното черешово топче и е твърдо решен до го завърши за Деня на независимостта - 22 септември.

„Има много черешови топчета, но аз искам да го направя най-близко до оригиналното. Взел съм колела от стара каруца за оръдието, ще му сложа коларски болтове и ковано желязо. Освен всичко друго ще може и да гърми“, обяснява полицаят-скулптор.

Това е поредната творба на Димов. Само преди дни той завърши главата на бог Анубис. Тя е изработена от глина и е покрита със златен бронз. „Стана много добре и се радвам, че изглежда като златно съкровище“, споделя Евгени.

Спецполицаят е автор на множество дървени скулптури, част от които е подарявал на приятели, дарил е няколко и на училища в Перник. Една от тях бе и образът на Кракра Пернишки на дърво пред сградата на общината. Заради проекта „Зелена и достъпна градска среда“ обаче произведението бе преместено.

Евгени се радва, че с изкуството дава нов живот на вече мъртви дървета.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване