09/05/15 08:23
(http://www.klassa.bg/)

Трус в БСП-Видин: 140 молби за напускане

 Предизборни скандали разтресоха организацията на БСП-Видин, като вчера 140 социалисти подадоха молби за отчисляване. Сред тях е и видинският депутат Филип Попов. Всички напускат в знак на протест срещу водената политика от лидера на организацията Пламен Трифонов  и обявената подкрепа към сегашния кмет Герго Гергов за втори мандат. „БСП е партия с морални устои. За нас Герго Гергов е обществено неприемлив кандидат. Той е разследван и с мярка за неотклонение”, аргументира резките действия Филип Попов. Той заяви, че ще продължи да работи за БСП, но е абсолютно несъгласен с провежданата политика от ръководството на видинската партийна организация и нейния председател Пламен Трифонов.

 

Казусът стигна до „Позитано” 20, където вчера се проведе пленум. До редакционното приключване на броя обаче червената върхушка не бе взела решение кой ще бъде кандидатът на партията за Видин.

 

Националният съвет на БСП бламира обаче решението на местната структура в Пазарджик да подкрепи Трендафил Величков за битката за кмет на града. Той е областен управител и част от АБВ, а решението на местната организация да застане зад него предизвика истински пожар на „Позитано”. В крайна сметка официално ръководството на партията номинира Стоян Парпулов за кандидат-кмет на Пазарджик.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване