09/05/15 08:17
(http://www.klassa.bg/)

Уговаряме охрана на небето ни с други държави

 Министерството на отбраната води разговори за съвместна охрана на въздушното ни пространство. Засега интерес са проявявали от Полша, Италия, Гърция и Румъния. Това стана ясно вчера от коментар на военния министър Николай Ненчев.

 

Идеята да използваме т.нар. балтийски модел при изпълнението на еърполисинга не е нова. Тя се появи, след като стана ясно, че експлоатационният срок на МиГ-29 изтича, а все още нямаме подписан нов договор за ремонт и поддръжка. Според Ненчев съвместният еърполисинг щял да спести много средства.

 

Министърът на отбраната вече е лансирал пред коалиционните партньори идея за поправки в Закона за въоръжените сили, които да разрешат съвместна охрана на небето ни. Няма никаква опасност за охраната на въздушното ни пространство, категоричен бе Ненчев.

 

Вчера той коментира и темата за бежанците, като обясни, че ще изпрати на браздата, толкова военни, колкото е необходимо. Както „Монитор” вече писа, след началото на кризата с мигрантите в Македония, по югозападната ни граница бяха изпратени 25 армейци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване