09/08/15 07:24
(http://www.klassa.bg/)

КЗП: Намаляха нарушенията при туристическите услуги по морето

 С 10% по-малко са нарушенията при туристическите услуги по морето през летния сезон. Това каза пред БНР Димитър Маргаритов, председател на КЗП, който обобщи резултатите от инспекцията на Комисията през сезона.

 

„В сравнение с минали периоди нарушението, което можем да посочим като едно от най-тежките, а именно –предоставянето на туристическа услуга в некатегоризиран обект, се среща в около 50% по-малко случаи в сравнение с други години”, посочи той.

 

При извършени около 3000 проверки през периода са установени около 210 – 215 нарушения, което по думите му показва едно намаление на броя на нарушенията спрямо минали периоди с около 10%.

 

Сред най-честите оплаквания през отиващия си сезон е разминаване между обещаното от търговеца при договарянето и полученото от потребителя. Често е констатирано несъвпадение между утвърдената категория на туристическия обект и качеството на услугите, които се предоставят в него, прилагане на различни по вид нелоялни търговски практики, при които туристите биват въвеждани в заблуждение относно различни елементи от предлагания туристически продукт.

 

В началото на септември КЗП е започнала кампания за проверки в цялата страна на книжарници и магазини, в които се продават учебници и учебни помагала. Инспекторите следят както за предоставяне на пълна и вярна информация за произхода, вида и основните характеристики на продуктите, така и за ясното обозначаване на цените. В хода на инспекциите се проверява и за спазване на изискванията на законодателството при продажбата на предварително пакетирани стоки, които се предлагат като комплекти в промоция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване