09/11/15 06:58
(http://www.klassa.bg/)

Саркози против квотите

 Лично съм против разпределянето на бежанците по квоти. Квотите могат да бъдат само следствие на една нова европейска имиграционна политика и в никакъв случай преди това! Това каза бившият френски президент Никола Саркози в интервю за в. “Фигаро”.

 

Според него

 

има три

 

вида мигранти

 

които изискват три различни подхода: икономически имигранти, които Франция няма средства и може да приеме само един крайно малък брой; политическите бежанци, които страната винаги е приемала в името на своята хуманност и тази политика е неприемливо да бъде променяна; военните бежанци, които са длъжни временно да напуснат родината си, която се разпада - какъвто е случая в Ирак или Сирия, които ние трябва да приемем само за времето докато там има конфликти и които трябва да се върнат след като мирът е възстановен отново. “Последните трябва да бъде отделени от политическите бежанци, които имат право на десетгодишна виза. Това означава, че е необходимо да се издава временен

 

статут за

 

военен бежанец

 

който формално не съществува в момента”, казва Саркози.

 

Той отново се обяви за приемни центрове в страните, които граничат (се намират в периферията на) с Шенгенска зона, където мигрантите ще бъдат разделяни на политически или военни бежанци.

 

На уточняващия въпрос в кои страни смята да бъдат изградени тези центрове Никола Саркози отговаря по следния начин: На всички страни в периферията на Шенген, както на изток, така и на юг, които днес наричаме “транзитни държави”. Става въпрос за държави откъдето до вчера идваха имигранти, а днес се превърнаха в транзитни за мигрантите, очакващи да влязат в Европа. Тези центрове трябва да бъдат финансирани от Европа, която ще си сътрудничи с Върховния комисариат за бежанците към ООН.

 

В края на миналата седмица Саркози посочи България и Сърбия като държави, където трябва да бъдат построени тези бежански центрове, припомня АФП.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване