09/13/15 10:56
(http://www.klassa.bg/)

Празникът „Отново на училище” събра ИТ инженери на Luxoft България с деца от социално слаби семейства

 50 деца от семейства в неравностойно положение получиха преди първия учебен ден подаръци от служители на компанията. Инициативата се провежда за втора поредна година и е част от политиката на Luxoft България за активно съдействие при подобряване на социалната среда в страните, където компанията развива дейност. За първия учебен ден всяко от децата получи раница с ученически пособия и материали, които ще са му полезни в училище.

Тази година добро настроение в инициативата внесе и популярният радио и ТВ водещ Ники Кънчев. Празникът „Отново на училище” се състоя в офиса на Luxoft България, а  ролята на водещ добродетелното събитие бе поверена на Ники Кънчев. Чрез своето включване той допринесе за успеха на начинанието, реализирано съвместно с Холидейс хироус - ветерани в благотворителните събития. В типичния си стил Ники Кънчев организира смесени отбори, съставени от деца и от служители на Luxoft. Отборите се състезаваха помежду си като отговаряха на интересни въпроси. Специално формирано жури следеше за честното протичане на забавното състезание. Победителите получиха книжки, предоставени от Книгомания, ваучери за кинозали Арена и ваучери за едногодишен абонамент за сайта ucha.se. 

 

 „Местните общности са от съществено значение за устойчивото развитие на компанията. В градовете, където са нашите развойни центрове, участваме активно в партньорски инициативи, подкрепяме различни форми на ангажираност на нашите служители с подпомагане на най-слабите членове на обществото” – заяви по време на събитието Илияна Геошева, Маркетинг мениджър на Luxoft за България и Украйна.

 

Заедно с подпомагане на местните общности, приоритетни за Luxoft са стимулиране на развитието на образованието, както и опазването на околната среда.

 

###

 

Повече за Luxoft:

 

Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в световен мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения и консултации в сферата на информационните технологии. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft работи в 15 страни, има 24 специализирани центъра по целия свят и 27 представителства, в които работят над 9,000 души. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и акции на компанията се търгуват на Нюйоркската фондова борса, (NYSE:LXFT US).

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване