09/24/15 07:46
(http://pik.bg)

В Сливен стартира инициатива за жени с репродуктивни проблеми

В Сливен стартира инициатива за жени с репродуктивни проблеми

Стефан Радев и екипът му от “Фондация за развитие на регион Сливен”, съвместно с фондация „Искам бебе”, приобщават Сливен в Националната програма за социална и психологическа подкрепа на жени с репродуктивни проблеми при абсолютна дискретност. Разходите се поемат изцяло от фондацията.

Това е качествено нова практика в България за прилагане на комплексен подход при лечението на засегнати от безплодие пациенти, включващ професионална психологическа помощ при извършване на медицинските процедури.  

„Инициативата не е първата в тази посока – знаете, наскоро поканих д-р Стаменов, който консултира жени с репродуктивни проблеми в града. Решихме да продължим съвместната работа с „Искам бебе“, за да помогнем на повече дами, на повече семейства в Сливен“, сподели Стефан Радев.

В процеса на групова работа при жени с проблемно забременяване се създава подходящ климат за всички участници – атмосфера на доверие и откровеност, която подпомага споделянето на преживените чувства, емоции и страхове. Фокусирането около общ за всички проблем и споделянето на различен жизнен опит дава други алтернативи за решаването му.

Споделянето в група на негативни емоции, предизвикани от невъзможността за забременяване, дава възможност на участниците да разберат, че подобни преживявания са нормална човешка реакция в друга ситуация. Това като цяло позволява да се намали усещането за тревожност, което е много характерно за жени с репродуктивни проблеми. Групата прави достъпни нови форми на мислене и стимулира преориентация на личността от фокусиране върху проблема към неговото решение.

Снощи стартира първата група за психологическа подкрепа в Сливен, в хотел „Централ”. Инициативата ще продължи половин година, срещите ще бъдат два пъти в месеца. Водещ психолог ще е Красимира Иванова.
Дамите, които ще могат да се включат в групите, трябва да отговарят на следния критерий: Да имат поне една неуспешна инвитро процедура.

Това е хуманна инициатива и протича при абсолютна дискретност!  Организаторите гарантират строга конфиденциалност на всички дами, включили се в инициативата!
За дамите, които решат да се включат е безплатно, всички разходи се поемат от фондацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване