09/24/15 13:00
(http://pik.bg)

Министър Десислава Танева: Млечният сектор и животновъдството изживяват най-голямата криза

Министър Десислава Танева: Млечният сектор и животновъдството изживяват най-голямата криза

80 % от проектите по ПРСР са приключили, а крайната цифра ще се отчете на 15 октомври, когато е и финалната дата за приключване на проектите. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева след работна среща с представители на горовладелски кооперации, дърводобивни и дървопреработващи предприятия на територията на община Чепеларе и животновъди от региона, предаде "Фокус". Министър Танева каза още, че за разлика от някои общини в страната Смолянска област и Община Чепеларе са едни от отличниците по реализацията на проектите. За периода 2007-2014 г. област Смолян приключва с над 560 реализирани проекти и получени субсидии над 114 млн. лв. в частния сектор, а в общините са реализирани 95 проекти, субсидирани с 87 млн.лв.

По думите й млечния сектор и животновъдството изживяват най-голямата криза, породени от два фактора-отпадането на млечните квоти и руското ембарго. „През пролетта е отпусната държавна помощ de minimis по 100 лв. на млечна крава”, допълни още Танева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване