09/24/15 06:44
(http://www.klassa.bg/)

Михаел Шумахер отслабнал критично

 

Германецът тежал едва 45 килограма

Коментарите за възстановяването на Михаел Шумахер са доста противоречиви, тъй като 7-кратният световен шампион във Формула 1 е отслабнал до плашещите 45 килограма. Това съобщи вестник Gazzetta dello Sport, който цитира източници на британския Daily Express.

Според тях усилията на медицинския екип, който се грижи за Михаел в дома му в Швейцария, дават скромни резултати и възстановяването на бившия пилот върви „болезнено бавно".

„Трябва да признаем, че на хоризонта не се вижда чудо, което да ни помогне", е заявил анонимен източник от обкръжението на Шумахер пред Express. Изданието твърди, че Шумахер все още не може да говори, нито да се движи и трудно възприема това, което се случва около него.

Според други източници пък Михаел вече не е прикован към постелята и може да седи на кресло до прозореца между лечебните процедури. Спортистът разпознавал близките си, но не можел да говори заради прекомерно отслабените мускули на лицето. Известният неврохирург Питър Хамлин твърди, че шансовете за пълното възстановяване на Шуми са нищожни.

В Швейцария за Михаел се грижи екип от 15 специалисти под ръководството на професор Ричард Фраковяк, който обаче отказва всякакъв коментар за състоянието на пациента си.

В същото време доктор Франсоа Пайен, който отговаряше за лечението на Михаел в болницата в Гренобъл, е заявил, че Михаел ще има нужда от още поне три години възстановяване, за да са налице някакви положителни резултати.

Твърдението за драстичното отслабване на Михаел се появява за втори път. Преди време изтече информация, че Шуми е загубил 25 килограма от теглото си и се е стопил от 75 на 50 килограма.

Мениджърът на Шумахер Сабине Кем наложи пълно информационно затъмнение върху процеса на възстановяването на Михаел в Швейцария и заплаши със съд всички медии, които публикуват информация за състоянието на германеца, която не могат да докажат с надеждни източници.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване