09/24/15 18:54
(http://pik.bg)

Призоваха 11 деца като свидетели по делото срещу Петко Стрелеца

Призоваха 11 деца като свидетели по делото срещу Петко Стрелеца

Призовани са 11 ученици на различна възраст от СОУ "Максим Райкович" в Лясковец като свидетели по мегапроцеса срещу 54-годишният Петко Петков. Делото срещу Стрелеца продължава на 29 септември в Окръжния съд във Велико Търново, който ще заседава 4 дни по казуса.

В съдебната зала ще дават показания деца, за които обвиняемият твърди, че са извършвали посегателства върху дома му като чупили с камъни прозорците на жилището му. Учениците пък се оплакваха, че Петков крещял срещу тях от терасата си като ги заплашвал и ги целел с буркани. Малчуганите ще бъдат разпитвани по искане на тримата защитници на бившия готвач в присъствието на училищен психолог, на педагог и родителите им.

"Целта е да се направи психологическа характеристика на Петков и да се изясни дали той наистина е бил сериозна заплаха за учениците и дали те са се страхували от него", обясни адвокат Иво Пазарджиев от Русе, който е един от защитниците на Стрелеца, пише "Труд".

Петко Петков е обвиняем за смъртта на 40-годишния командос Емил Шарков, за раняването на трима други спецполицаи и за незаконно притежание на оръжие.Кървавата драма се разигра на 14 март миналата година в Лясковец след като отряд барети атакува жилището на Петков, а той откри огън по тях.

Последното заседание по делото бе на 23 юни. Тогава бе показан щит със следи от кръв по него, за който се твърди, че е на убития командос. Майката на Шарков-Ваня Рипчева и нейната адвокатка изразиха съмнения, че защитното пособие е на спецполицая. Заради това съдът разпореди да бъде извършена експертиза, която да установи дали кръвта по щита е на Шарков. Резултатите от анализите трябва да бъдат огласени по време на делото идната седмица.

Очаква се тогава да са пледоариите и процесът да приключи с присъда на първа инстанция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване