09/25/15 10:51
(http://www.dnevnik.bg/)

Британски евроскептици се обединиха за началото на кампания за напускане на ЕС


Опонентите на британското членство в Европейския съюз се съюзиха, за да ръководят кампанията за излизане на страната от общността преди референдума, който ще се проведе до края на 2017 г, предаде "Ройтерс".

Кампанията за излизане от общността ще носи името "Напускане.ЕС" (Leave.EU) и е създадена от бизнесмена Арън Банкс, който е спонсор на евроскептичната британска партия на Найджъл Фараж "Партия за независимостта на Обединеното кралство" (ЮКИП).

Работата на активистите официално ще бъде стартирана на годишната конференция на партията в Донкастър, Северна Англия, днес.

"Това, на което ще станете свидетели днес, е обединението на всички различни, разделени групи в страната, които подкрепят напускането на Европейския съюз", заяви лидерът на партията Фараж.

"Днес ние формално ще обединим силите си и ще започнем кампанията за референдума по правилния начин", добави той.

Премиерът Дейвид Камерън обеща да промени условията на членството на Великобритания в ЕС, преди да се проведе гласуването. Камерън изрази увереност, че ще бъде способен да защити оставането на Великобритания в Съюза, но не изключи възможността да не успее да постигне целите си за промяна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване