09/25/15 22:42
(http://www.klassa.bg/)

Пентагонът тества екзоскелет върху войници

 Откакто свят светува хората обличат специални дрехи, когато отиват на война, пише Popular Science. Oт древните шлемове и средновековните ризници до модерния камуфлаж, войнишкото облекло показва еволюцията както на нуждата от защита, така и на начина на воюване. В нашата ера на висока степен на механизация изглежда напълно нормално, че Агенцията за високотехнологични изследователски проекти в отбраната към Пентагона (DARPA) облича войниците в роботизиран екзоскелет. Наскоро Агенцията тества екзоскелет във военна база в щата Мериленд. 
Костюмът, проектиран от екип от Харвард и конструиран от DARPA, не изглежда като костюма на Железния човек. Той е направен предимно от гъвкав текстил, в който са вградени сензори. Свързаните към малък компютър сензори засичат наличието на напрежение и имитират движенията на краката, за да поддържат мускулите и ставите. Екзоскелета събира данни за походката и изразходваните калории. Това не са просто странно изглеждащи панталони, това са странно изглеждащи панталони, които дават възможност на армията постоянно да следи физическата активност на носещия ги, отбелязва Popular Science. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване