09/30/15 08:09
(http://www.klassa.bg/)

И днес студено, първият сняг падна на Витоша

 В Източна България валежите ще продължат

Първият сняг за 2015 година падна в района на хижа "Алеко" на Витоша след резкия спад на температурите в Западна България. На 30 септември в планината отново ще превалява, но предимно дъжд.

В Източна България валежите ще продължат. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и силен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса.

Утре над източната половина от страната ще се задържи предимно облачно и на отделни места там слабо ще превалява. В Източна България ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Над западната половина от страната облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса.
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Над планините в западната половина от страната облачността ще се разкъса, докато над масивите в източната - ще се задържи предимно облачно и все още на отделни места слабо ще превалява. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра Ц около 2 градуса.

Над Черноморието ще се задържи облачно, но само на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-5 бала.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване