10/05/15 19:31
(http://pik.bg)

Ева Паунова приветства над 1000 новодошли стажанти в европейските институции

Ева Паунова приветства над 1000 новодошли стажанти в европейските институции

Европа е изправена пред криза, но трудните ситуации могат да бъдат превърнати във възможности, в шанс за развитие. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на конференцията, приветстваща новодошлите стажанти в Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на ЕС, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

В събитието, провело се в понеделник, 5 октомври 2015 г., в Брюксел, се включиха над 1000 стажанти в европейските институции, граждани на страни от целия свят. Сред говорителите на конференцията бяха еврокомисарите Карлос Моедас, отговорен за науката и иновациите и Тибор Наврачич, отговорен за образованието, културата, младежта и спорта.

Ева Паунова е първият български евродепутат, поканен за говорител на тази важна за европейските институции конференция. В своето обръщение към младежите българският евродепутат представи предизвикателствата, пред които Европейският съюз е изправен, както и визията на институциите относно справянето с тези проблеми.

Бежанската криза е истинско изпитание за ЕС, но и за самите страни-членки, за техните общества. Ролята на Европейския парламент е да повиши нивото на доверие, да намери балансирано решение между сигурност и солидарност, подчерта Паунова.

Стажантската програма на ЕК съществува от над 55 години и в момента набира около 1300 стажанти годишно. Въпреки че по-голямата част от стажантите (около 90%) идват от държави-членки на ЕС, тя е отворена и за висшисти от всички краища на света. Всички стажанти имат висше образование, като повечето от тях са с магистърска степен (74%), а някои са докторанти или постдокторанти (5%). Изборът на стажанти се извършва единствено въз основа на техните заслуги.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване