10/07/15 11:53
(http://pik.bg)

220 снегорини са в готовност да чистят София този зимен сезон

220 снегорини са в готовност да чистят София този зимен сезон

Считано от 5 октомври Столичен инспекторат започна проверка на всички 12 фирми, с които имаме сключени договори, според които те трябва да осигурят над 220 машини за снегопочистване. Това каза пред журналисти Мария Бояджийска, и.д. кмет на Столична община, при проверка готовността за зимно почистване, цитирана от "Фокус".

По думите на Бояджийска, в базата в ж.к. "Дружба" голяма част от техниката е налична и е в изправност и готовност.

"Имат да регистрират няколко нови машини, което се надяваме да се случи в рамките на тази седмица. Паралелно с техниката се подготвят и се доставят солите за разпръскване и се оборудват машините с датчици, така че да могат да функционират и да работят и да се отчитат през GPS системата", заяви тя и добави, че има челни товарачи, които са ангажирани с натоварване на камионите, има нови машини и техника, доставени по новите договори, които са подписани за метене, миене и дезинфекция на контейнерите.

"Имаме изисквания за допълнителна техника за зимно поддържане, механизирано почистване на тротоари, площади и алеи, и техника за събиране на шума. Техниката е разчетена така, че да покрива минимално необходимите нужди на общината, като изпълнителите са длъжни при необходимост да доставят допълнително такава и те винаги обезпечават с резерв. От Столичен инспекторат при проверка правят и технически преглед на двигателите, заедно със съответните служби, защото качеството на въздуха е важна тема и държим техниката, която се използва по нашите договори да бъде екологична", посочи още тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване