10/07/15 09:05
(http://radiomilena.com/)

Благоустрояват градинката около Руски паметник

Екипи на Общинско предприятие „Озеленяване горско и селско стопанство” извършват окастряне или премахване на дървесната декоративна растителност в градинката около „Руски паметник”, УПИ I по плана на гр. Поморие, във връзка с текущи дейности по проект от Националната кампания „За чиста околна среда – 2015”, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.
С настоящия проект се предвижда засаждане на зелен пояс от кипариси и създаване на жив плет от чемшир, както и цялостно благоустрояване на пространството около „Руски паметник”. Изпълнението включва: разширяване на подхода на север, където е основния пътникопоток; снижение на уличния бордюр, с цел улесняване достъпа за хора в неравностойно положение и детски колички. Това ще осигури и безпрепятствено отводняване на площадката.
Засаждането на нова богата растителност, поставянето на нови пейки и кошчета за битови отпадъци и възстановяването на плочниците ще придадат по-красив облик на градинката и ще създадат едно по-приятно място за отдих на гражданите и гостите на града.
Проектът за благоустрояване на градинката около „Руски паметник” е изцяло финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда „ПУДООС”.

Публикувана на 10/07/15 09:05 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/AfSkN_ioDdk/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване