10/07/15 05:55
(http://www.klassa.bg/)

Борисов обеща помощ на Албания за ЕС

 България подкрепя Албания и останалите държави от Западните Балкани за присъединяването им към ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с албанския президент Буяр Нишани на "Дондуков" 1. На нея бе декларирано, че страните ни ще си сътрудничат в строителството, енергетиката и туризъма. Борисов даде пример с изграждането на транспортно-комуникационния коридор №8 „Изток-Запад” и на ж.п. линията София - Скопие - Тирана - Дуръс.
Двете държави ще обединят сили и в борбата с международния тероризъм, наркотрафика, контрабандата и пресичането на канали за нелегален трафик. Според премиера е важно държавите-членки и регионалните партньори да подходят много сериозно и целенасочено към първопричините за бежанските потоци. Наред с това било необходимо да се прави ясно разграничение между бежанците, които идват от региони, където животът им е реално застрашен, и икономическите имигранти. Нишани благодари за подкрепата, която България оказва на Албания в процеса на европейската й интеграция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване