10/07/15 07:49
(http://www.dnevnik.bg/)

До три години 20% от бизнес съдържанието ще се създава от роботи


През следващите три години роботите ще напреднат доста в развитието си и ще започнат да имат все по-голяма роля в икономиката, предвижда анализаторската компания Gartner. Според нея през 2018 г. 20% от бизнес съдържанието ще се създава от машините.

Освен това след три години с интернет ще са свързани шест млрд. устройства и основното предизвикателство ще е тяхната поддръжка, смятат анализаторите. До края на 2018 г. 20% от всички умни сгради ще са обект на "дигитален вандализъм".

През същата година половината от най-бързо растящите компании ще разполага с повече умни машини отколкото хора, прогнозира още Gartner. Работата на общо 3 млн. души ще бъде наблюдавана от робот-шеф, а 2 млн. души ще трябва да носят постоянно умни гривни, които да следят здравословното им състояние. До края на 2018 г. дигиталните асистенти ще разпознават хората по лице и глас и ще могат да си "спомнят" техните предпочитания.

Gartner прогнозира още, че през 2020 г. 5% от всички икономически транзакции ще се извършват от автономен софтуер, който не се контролира от хора.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване