10/07/15 13:45
(http://pik.bg)

Кандидатът за кмет на Бобовдол от БДЦ адв. Елза Величкова: Със стимулиране на раждаемостта, повече сигурност и инвестиционна програма ще съживим Бобов дол

Кандидатът за кмет на Бобовдол от БДЦ  адв. Елза Величкова: Със стимулиране на раждаемостта, повече сигурност и инвестиционна програма ще съживим Бобов дол

Финансова помощ в размер на най-малко 300 лева за новородено дете в Бобовдол, ще една от първите ми задачи като кмет на общината – обяви адв. Елза Георгиева, кандидат на партия Български демократичен център за кметския стол в миньорския град. Като приоритети в програмата си за управление на града адв. Георгиева посочи и възстановяването на Детската млечна кухня, както и услугата „Топъл обяд за всеки”.

По време на представянето на програмата си пред симпатизанти г-жа Георгиева заяви още, че сигурността на хората в Бобовдол е от първостепенно значение и затова предвижда инвестиции във видео наблюдение. Ангажимент към населението от селата адв. Георгиева пое и отварянето на аптеки и осигуряването на сигурна денонощна медицинска помощ. "Големия приоритет за нас обаче остава стимулирането и развитието на местния дребен и среден бизнес" – сподели г-жа Величкова пред жителите на Бобовдол.

"Общината трябва да спре да бъде просто разпределител на средства. В момента общинската администрация на Бобов дол усвоява и разпределя бюджети и средства по програми. За да има перспектива за развитие трябва да започне да инвестира в проекти, които да гарантират дългосрочна заетост и доходност. Основен ремонт и поддържане на общинската пътна мрежа, изграждане на детски площадки и търговски обекти на територията на градския парк, както и подобряването на материално – техническата база на детските градини са също сред приоритетите ни за съживяването на Бобовдол и превръщането му в привлекателно място за живеене" – заяви още адв. Величкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване