10/07/15 13:11
(http://pik.bg)

Одобрена е делегацията за 9-ата сесия на Българо-германския съвет за коопериране

Одобрена е делегацията за 9-ата сесия на Българо-германския съвет за коопериране

Министрите на икономиката и на енергетиката – Божидар Лукарски и Теменужка Петкова, ще ръководят официалната българска делегация за участие в 9-ата сесия на Българо-германския съвет за коопериране. Форумът ще се проведе на 12 октомври в Берлин.

Българо-германският съвет за коопериране е постоянен орган за координиране на междуправителствени инициативи и решаване на конкретни двустранни въпроси в областта на търговско-икономическите отношения. На сесиите се обсъждат рамковите условия на икономическото сътрудничество и се обменя информация по основни въпроси на икономическото развитие на двете страни. 

Германия традиционно е стратегически и високо ценен търговско-икономически партньор и българската страна отдава приоритетно значение на развитието на двустранните отношения. Доказателство за значението на Германия като водещ външнотърговски партньор на България е непрекъснато увеличаващият се брой германски фирми, опериращи на българския пазар и ускорения темп на нарастване на търговския стокообмен между двете страни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване