10/07/15 22:42
(http://www.klassa.bg/)

Путин се пързаля на рождения си ден

 

Санкциите попариха шоу на Кабаева

Руският президент Владимир Путин посреща рождения си ден в Сочи, където ще излезе на леда с редица руски легенди, както и с участници в Нощната хокейна лига, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Държавният глава, който в сряда навърши 63 години, е решил в този ден да се отдаде на любимия си спорт.

В Сочи на 7 октомври се открива хокейният сезон, който ще започне с гала мач между отборите „Сборная НХЛ» и «Звездите на НХЛ». С Путин на леда ще излязат такива звезди на хокея като Павел Буре, Вячеслав Фетистов и Алексей Касатонов. Компания ще им правят бизнесмените Аркадий и Борис Ротенберг, Геннадий Тимченко. Путин често излиза на леда, като последния път той игра в отбора „Сириус“ срещу „Легендите на хокея“.

По традиция Путин посреща 7 октомври в работен режим и не взема отпуск за празника си, припомнят агенциите. Единствено миналата година реши да си почине и посрещна рождения си ден в сибирската тайга, където направи 9-километров планински преход. През 2013 г. в този ден той се оказа в работна визита на остров Бали, където участва в срещата на АТЕС. Тогава лидерът на Индонезия Бамбанг Юдойоно поздрави своя руски колега с лично изпълнение на песента Happy Birthday to You. Тази година Путин получи за подарък песен, написана специално за него. В сряда известният руски рапър Тимати пусна в YouTube клип с парчето „Най-добрият приятел“, заснет на Червения площад.

 

 

На видеото се вижда как героите си слагат маски на Путин и професионално танцуват в центъра на Москва, като единият от тях се изявява и в ролята на DJ в нощен клуб. Освен това Тимати пусна в социалните мрежи хаштаг  #МойЛучшийДругЭтоПрезидентПутин, където всички желаещи могат да поздравят държавния глава с рождения му ден. В чест на празника на руския лидер в Москва и в Лондон бяха открити изложби «Путин Universe», където художници от цял свят представят президента в образите на знаменити герои на всички времена и народи, сред които Че Гевара, Аменхотеп и Махатма Ганди. Освен това италианският бижутерски бранд Caviar пусна в чест на рождения ден на Путин ексклузивна колекция „президентски“ телефони iPhone 6s. Корпусът на аксесоарите е от титан и е украсен със златен барелеф с профила на портрета на руския лидер, както и с герба на страната и редове от химна. Тиражът на колекцията е 63 бройки – на колкото години става Путин, като цената на телефоните е 199 000 рубли или около 2700 евро.

Междувременно известната гимнастичка Алина Кабаева, чието име често се свързва с Путин, няма да води свое шоу по руския Първи канал заради западните санкции, информира НТВ.  Британската медийна корпорация BBC Worldwide отказа до продължи лиценза за излъчване на руската версия на шоуто Tumble, който принадлежи на компанията "Червен квадрат“ - собственост на Аркадий Ротенберг. Преди време бизнесменът попадна в „черния списък“ на Запада заради близките си отношения с президента Путин. Според източници водеща на шоуто, в което звезди изпробват силите си в художествената гимнастика, е трябвало да бъде именно Кабаева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване