10/07/15 13:49
(http://pik.bg)

Южнокорейски компании имат интерес към инвестиции в инфраструктурни проекти в България

Южнокорейски компании имат интерес към инвестиции в инфраструктурни проекти в България

Южнокорейски компании проявяват интерес към инвестиции в инфраструктурни проекти в България. Това стана ясно на среща на зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева със заместник-министъра на външните работи на Република Корея по икономическите въпроси Ли Тае-Хо, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

Срещата е част от посещението на делегация от Република Корея за Първата учредителна сесия на българо-корейската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, която се провежда в София. Ли Тае-Хо изтъкна, че корейските компании с интерес към инфраструктурните проекти в България са с голям опит в областта и работят по такива проекти успешно по цял свят. Корейският зам.-министъра на външните работи по икономическите въпроси представи и две корейски компании, които са заявили конкретен интерес за инвестиране в България и вече правят предварителни проучвания за тяхната инвестиция. Едната от тях се занимава с производство на електрически автомобили, а другата с преработка на сирене.

Зам.-министър Везиева посочи, че Република Корея е важен икономически партньор за България, и че усилията ни са насочени към насърчаване на двустранното сътрудничество и засилване на икономическите връзки между двете страни. „Нашето желание е да насърчим по-нататъшното разширяване на инвестициите и на икономическото сътрудничество с Република Корея“, допълни Везиева. Възможни направления за активизиране на сътрудничеството с Корея, по нейни думи, са в сферата на иновациите и високите технологии, сектори които водят до устойчиво развитие и създаване на висока добавена стойност.

Зам.-министър Везиева изтъкна пред корейския си колега възможностите да привлечем корейски инвестиции в перспективни сектори у нас, в които разполагаме с добри специалисти като информационни и комуникационни технологии, електротехника и производство на автомобилни части. Тя представи и възможностите за партньорство с корейски инвеститори в индустриалните зони в България, както и в „София Тех Парк”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване