10/09/15 20:30
(http://www.dnevnik.bg/)

България направи летящ старт на Евроволей след разгром над Германия


Българският национален отбор по волейбол направи перфектен старт на европейското първенство и си отвори широко вратите към директно класиране за четвъртфиналите след фантастична игра и безкомпромисна победа над Германия с 3:0 (25:20, 25:17, 25:20).

Преди 12 000 зрители в зала "Арена Армеец" възпитаниците на Пламен Константинов бяха блестящи във всеки един елемент от играта и не оставиха никакви шансове на бундестима, който влезе в шампионата като фаворит за първото място в група А и за място на почетната стълбичка.

Стартовият състав на България: Андрей Жеков, Владимир Николов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Салпаров - либеро

25:20 ГЕЙМ И МАЧ ЗА БЪЛГАРИЯ!

22:18 Три поредни грешки от сервис на германците доближават България на три точки от победата.

Таймаут Пламен Константинов взима първия си таймаут. Селекционерът призова за спокойствие, за да бъда запазена преднината и мачът да приключи в три сета.

19:16 Няколко поредни неточности от българския отбор доведоха до съкращаване на разликата до три точки.

16:10 България се оттегля с шест точки аванс при втората техническа пауза след няколко отлични спасявания в защита и успешна атака на Алексиев.

Таймаут Много скоро след първия си таймаут Витал Хайнен взима още един.

14:8 И след прекъсването българските волейболисти продължават да играят блестящо във всеки един елемент.

Таймаут Витал Хайнен взима първото си прекъсване в гейма.

11:7 Бъркана топка на германците, последвана от атака в антената дават четири точки аванс на домакините.

8:6 Българските волейболисти повеждат с две точки при първата техническа пауза след отличен сервис на Йосифов, който посрещането на германците директно прати над мрежата и Братоев реализира с лесна атака.

4:3 България бързо обърна резултата след грешка от сервис на Гроцер и брилянтна блокада на Виктор Йосифов.

1:2 За първи път от началото на мача Германия повежда в резултата след сериозно неразбирателство в полето на българите.


25:17 ГЕЙМ ЗА БЪЛГАРИЯ! Прекрасна игра на българския тим и във втората част. Възпитаниците на Константинов удържаха комфортния си аванс, а още една блокада сложи край на гейма.

20:12 Две поредни точки за България след прекъсването. Гроцер направи поредната си грешка и българският отбор е на пет точки от спечелването на втория гейм.

Таймаут Пламен Константинов взима първото си прекъсване в гейма при 18:12, след като германците съкратиха три точки от изоставането си

16:7 Второто техническо прекъсване идва при разлика от девет точки. Теодор Салпаров направи отлично спасяване, а възможността за контраатака беше оползотворена с мощна забивка на Тодор Алексиев.

14:6 България си върна аванса от осем точки след атака през центъра на Виктор Йосифов и поредната успешна блокада

10:4 Германия върна две точки, но продължава да не може да направи чиста атака. Двете точки дойдоха след блокаут и докосване на мрежата от българската блокада.

10:2 Още две блокади на сметката на България и серията се увеличава на седем поредни точки. Германската атака не намира решение и Хайнен е принуден много бързо да вземе още един таймаут.

8:2 Прекъсването на Хайнен не успя да спре серията на България. Чудесната игра на българската блокада води до пета поредна точка и шест аванс при първата техническа пауза.

Таймаут Витал Хайнен взима първото си прекъсване в гейма.

6:2 България взима предимство и във втората част след три поредни точки.

2:1 Опитният Йоахим Шопс замени колебливия Гроцер за втория гейм. Шопс успя при първата си атака, но при втората беше хванат на блокада и България реализира първата брейк точка в гейма.


25:20 ГЕЙМ ЗА БЪЛГАРИЯ! Прекъсването на Константинов дойде точно навреме. Българският отбор се успокои и с няколко добре изградени атаки стигна до пет геймбола. Германците спасиха първия, а при втория получиха шанс за контраатака, но единична блокада на Братоев сложи край на първата част.

Таймаут Пламен Константинов взима първия си таймаут, за да успокои българските волейболисти, които все още имат доста комфортен аванс.

22:18 Няколко грешки при посрещането и разпределянето доведоха до съкращаване на разликата от седем на четири точки.

21:14 След блокаут на Тодор Алексиев и ас на Теодор Тодоров България увеличава аванса си и се доближава на четири точки от спечелването на първия гейм. 

17:11 Георги Братоев и Владимир Николов показват много добър синхрон в този първи гейм. Хайнен пък се видя принуден да извади един от лидерите си Денис Калиберда.

16:11 Втората техническа пауза идва при пет точки аванс за България. Германия поиска видеоповторение на последното разиграване, но без успех. След това треньорът на бундестима влезе и в спор с реферите.

13:9 Прекъсването на белгийския специалист даде резултат и германските волейболисти съкратиха аванса си до пет точки. След това двата отбора направиха по една грешка от сервис, преди Теодор Тодоров да бъде хванат на блокада през центъра. 


Таймаут Треньорът на Германия Витал Хайнен поиска прекъсване след втората по-дълга серия на съперника от началото на двубоя.

11:4 След техническата пауза германските волейболисти върнаха две точки, но атака на Владимир Николов и топка в аут на Гроцер върнаха разликата от шест точки. При следващото разиграване България получи шанс да контраатакува и Николов не сбърка с технична игра по блокадата.

8:2 Страхотно начало за България и солиден аванс след първата техническа пауза. Двата отбора се захапаха здраво от първата точка, а българският отбор първи взе предимство при 4:2 след отлична блокада на Николай Пенчев. Последва чудесна атака на Пенчев, грешка на Гьорг Гроцер, ас от флот сервис на Теодор Тодоров и още една точка на Пенчев, който е под пара в началото на двубоя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване