10/09/15 13:41
(http://pik.bg)

Волен Сидеров към правителството: Спазвайте законите! Екстрадирайте пришълците и вдигнете стена на границата ни с Турция

Волен Сидеров към правителството: Спазвайте законите! Екстрадирайте пришълците и вдигнете стена на границата ни с Турция

АТАКА иска в най-кратък срок изслушване в парламента на премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов относно проблема с нелегалните имигранти. Това заяви днес лидерът на партията Волен Сидеров. Националистът попита от парламентарната трибуна какво точно е казано на управляващите ни от Брюксел по въпроса с пришълците и какво се подготвя за България?
Той обясни, че от изявление на шефа на Агенцията за бежанците се очаквало 15 000 нелегални имигранти през Турция. По думите му тези институции обикновено спестяват 9/10 от истината и може спокойно да кажем, че 150 000 мигранти ни застрашават от Турция. Сидеров информира, че според някои осведомени от службите източници се подготвя още по-голяма вълна – 400–500 000 по посока на България.
„Не искам да плаша, но искам да ударя камбаната и ако може да призова тези, които носят най-голямата отговорност – кабинетът, правителството, да направят това, което трябва“, заяви председателят на АТАКА.
Той припомни, че още през септември 2013 г. депутатите от АТАКА са внесли в НС мерките, които да спрат влизането на нелегални имигранти.  Да се екстрадират там, откъдето са дошли, защото така повелява закона. „Искаме правителството да прилага закона. Ако не може, то има хора, които могат да се справят. И с нелегалната имиграция, и с престъпността, породена от нея, и с цялата тази каша, създадена от всички предходни правителства, които безусловно слушаха Брюксел“, каза още националистът.
За пореден път той подчерта, че Брюксел няма ясна проевропейска политика, а се лашка между васалното поведение към Вашингтон и интересите на банкерската олигархия, която причини кризата 2008-2009 г. „Трябва да спрем да слушаме Брюксел. Най-важен е интересът на българския народ, според когото е нужно да се изгради стена на турската граница и да не се допускат повече пришълци. А не да бъдат обгрижвани с пет пъти повече пари, отколкото получава един пенсионер“, категоричен е Сидеров.
Той отсече, че не го интересува какво ще каже Давутоглу, Ердоган или техните близки. „Това е законът, който България трябва да приложи и е нещото, което правителството трябва да направи, за да ни спаси от огромна вълна пришълци. При застудяването тя ще бъде насочена към България“, предупреди Сидеров.
Той припомни още, че лидерите на Франция и Германия стигнаха до извода, че трябва да се помага на Турция., тъй като там са базирани, по най-груби данни, около 2 млн. т.нар. бежанци. Очевидно Европа не може да се справи с проблема. След като няма българска позиция по проблема, той отново призова  кабинетът и МВР да изпълнява българските закони. Сидеров цитира чл. 279 от НК, в който пише: „Който влезе или излезе през границата на страната, без разрешение на надлежните органи на властта или макар и с разрешение, дори, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 100 до 300 лв.“
 А в чл. 280 пише: „Който преведе през границата на страната отделни лица или групи, без разрешение на надлежните органи на властта, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.“
От парламентарната трибуна той констатира, че досега не се е чуло за нито един изправен пред съда, т.нар. каналджия.
„Защо българската държава не прилага закона?“, е въпросът, който АТАКА задава към правителството и конкретно към вътрешния министър. Къде е отчетът на министър-председателят и на външния министър, когато отиват на най-високо равнище и се срещат в Брюксел по тази тема. Ние не научаваме нищо“, заяви още Сидеров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване