10/09/15 22:49
(http://www.klassa.bg/)

Кола робот може да лети

 AVIC, водещ китайски авиационен конгломерат, представи летяща кола робот. Swift Gazelle тежи 100 кг, и използва своите шест странично монтиран, цифрово контролирани ротора за вертикално излитане и кацане, зависване и летене като хеликоптер.

 

 

На земята, Gazelle може да е доста бърза при преследването на врагове. В сегашния си малък размерустрийството е безпилотно което означава, че се управлява автономно на земята, до създаването на по-голяма Gazelle управлявана от човек.

 

 

 

 

 

Инженерът Хуанг Шуилин се надява, че Swift Gazelle ще е широко използвана китайското ежедневие. Той най-вероятно ще да бъде и малко част от арсенала на армията. Китайската армия, най-вероятно ще използва летящата кола за планински операции, въздушна кавалерия, специални операции и търсене и спасяване. Ако се окаже успешна, Китай може да излети в област, където американските проекти за военни летящи автомобили са били тествани. Военната изследователска агенция DARPA е финансирала различни подобни проекти, като АРЕС през 2009 г. и Black Knight през 2014, който е летящ малък камион, също със странично монтирани ротори.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване