10/09/15 06:49
(http://www.klassa.bg/)

Москва може да загуби икономически партньор в лицето на Анкара

 Нарушаването на въздушното пространство на Турция от руски ВВС може да коства на Москва загубата на икономически съюзник в лицето на Анкара, коментират в редакцията на „Независимая газета“. За това напомни и държавният глава Реджеп Тайип Ердоган, който заяви, че Русия трябва да се държи коректно и да не забравя за своя интерес при реализирането на газови и атомни проекти в Турция. Той не се поколеба да заплаши, че ще развали сключените договори, а след това – че ще намери лесно заместител на Русия. Ако Анкара не блъфира, то Москва може да загуби около 20 млрд. долара само за един миг.
„Ние сме основен купувач на руския газ. Загубата на Турция за Русия ще бъде голям удар. А ако ние пожелаем, можем да получим газ от много други източници. Това обаче не е задължително да се случи. Русия остава наш изключително важен търговски партньор, ето защо тя трябва да подходи към проблема с голямо внимание“, заяви турският държавен глава. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване