10/09/15 20:30
(http://www.dnevnik.bg/)

НА ЖИВО: България срещу Германия на Евроволей 2015 - 23:18


След двугодишно очакване днес започна европейското първенство по волейбол за мъже. България е домакин на по-голямата част от него, а другата ще се състои в Италия.

Това е първото европейско първенство на българска територия след 2001 г. във Варна за жени и сега задачата пред състава на селекционера Пламен Константинов не е много по-различна от тогава. Влизането в полуфиналите изглежда като оптимална, но и минимална задача пред националите на собствен терен.

В първия си мач България ще се изправи срещу най-сериозния си съперник в група А и един от фаворитите за медал Германия в зала "Арена Армеец" в София. Двубоят стартира в 20.30 часа, а тук може да проследете развитието му на живо.

Стартовият състав на България: Андрей Жеков, Владимир Николов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Салпаров - либеро


Таймаут Пламен Константинов взима първия си таймаут, за да успокои българските волейболисти, които все още имат доста комфортен аванс.

22:18 Няколко грешки при посрещането и разпределянето доведоха до съкращаване на разликата от седем на четири точки.

21:14 След блокаут на Тодор Алексиев и ас на Теодор Тодоров България увеличава аванса си и се доближава на четири точки от спечелването на първия гейм. 

17:11 Георги Братоев и Владимир Николов показват много добър синхрон в този първи гейм. Хайнен пък се видя принуден да извади един от лидерите си Денис Калиберда.

16:11 Втората техническа пауза идва при пет точки аванс за България. Германия поиска видеоповторение на последното разиграване, но без успех. След това треньорът на бундестима влезе и в спор с реферите.

13:9 Прекъсването на белгийския специалист даде резултат и германските волейболисти съкратиха аванса си до пет точки. След това двата отбора направиха по една грешка от сервис, преди Теодор Тодоров да бъде хванат на блокада през центъра. 

Таймаут Треньорът на Германия Витал Хайнен поиска прекъсване след втората по-дълга серия на съперника от началото на двубоя.

11:4 След техническата пауза германските волейболисти върнаха две точки, но атака на Владимир Николов и топка в аут на Гроцер върнаха разликата от шест точки. При следващото разиграване България получи шанс да контраатакува и Николов не сбърка с технична игра по блокадата.

8:2 Страхотно начало за България и солиден аванс след първата техническа пауза. Двата отбора се захапаха здраво от първата точка, а българският отбор първи взе предимство при 4:2 след отлична блокада на Николай Пенчев. Последва чудесна атака на Пенчев, грешка на Гьорг Гроцер, ас от флот сервис на Теодор Тодоров и още една точка на Пенчев, който е под пара в началото на двубоя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване