10/09/15 02:30
(http://pik.bg)

Показват цялостния процес по предоставяне на електронни услуги в МТИТС

Показват цялостния процес по предоставяне на електронни услуги в МТИТС

На 9 октомври в сградата на транспортното министерство в София ще бъде направена демонстрация на цялостния процес по предоставяне на услуги по електронен път през единния портал за достъп до електронни административни услуги.
В рамките на събитието изпълнителите ще представят напредъка в отделните дейности по проекта за надграждане на платформата на електронното управление. По време на демонстрацията ще бъде показан процесът на заявяване на услуги, тяхното плащане по електронен път и връчване на съответния документ. В представянето ще бъдат включени едни от най-често използваните административни услуги - Удостоверение за актуално състояние, издавано от Агенция по вписванията, Свидетелство за съдимост, предоставяно от Министерство на правосъдието. Друга услуга, която ще бъде показана е издаване на Свидетелство за митническа годност от Агенция „Митници“.
Проект „Надграждане на съществуващите и изграждане на нови централни системи на електронното правителство, с оглед на усъвършенстване на информационно-комуникационната среда за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд”. Общата стойност на проекта е малко над 20 млн. лв., а срокът за приключването му е края на тази година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване