10/09/15 11:15
(http://pik.bg)

Росен Петров поиска награди за всички, които са ни карали да се гордеем, че сме българи

Росен Петров поиска награди за всички, които са ни карали да се гордеем, че сме българи

„Има много заслужили българи, които също трябва да получат награди за това, че са развявали националния трибагреник и са ни карали да се чувстваме горди българи, докато слушаме Мила Родино“ – заяви от парламентарната трибуна депутатът от партия Български демократичен център Росен Петров по време на дебатите за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към Българската държава и нация, което парламента прие по-рано днес. „Освен на тези, на които днес гласувахме да бъдат отпуснати парични награди, трябва да помислим и за всички останали, заслужили българи в много области. Имаме 52-ма  олимпийски шампиона“ – припомни Росен Петров. 

„Може да се създаде фонд, в който да се набират средсва от отчисленияата на младите изпълнители например, от който поощрения да получават всички, които са извървели своя път в културата и спорта, науката и всички останали сфери“ – предложи депутатът от БДЦ. „Приетото днес в парламента решение за отпускане на парични награди на тези пет заслужили българи е знак, че най-накрая политическата линия на разделение на културата може да остане в историята“ – категоричен бе Петров. „Думата култура идва от латински и означава обработване. Обработване на съзнанието, обработване на ума“ – просветли колегите си народни предтсавители Росен Петров и изрази надежда, че може би най-верният и точен път да променим страната си е чрез повече образование и повече култура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване