10/09/15 09:47
(http://pik.bg)

Съдът помилва гръцкия студент, който премаза Катерина

Съдът помилва гръцкия студент, който премаза Катерина

Пловдивският окръжен съд отмени двегодишната условна присъда на гръцкия студент Христос Боскос, който на 19 май 2014 година със сто километра в час премина моста на Герджика в Пловдив и връхлетя върху автобусна спирка, прегазвайки 17 годишната Катерина Матеева, предаде БГНЕС. Наказанието му е отменено с глоба от 5 000 лв.

По същия начин съдът отмени и условната присъда на втори шофьор, участвал в инцидента- пловдивчанина Васил Калев. Неговата глоба е 2 000 лв. Двамата се лишават от книжките си съответно за 3 и за 1 година.

Изненадващо бе отменено и присъденото през юни тази година обезщетение от 12 000 лв, които двамата трябваше да платят на момичето за лечението и. Катастрофата предизвика голямо обществено недоволство в Пловдив, когато се случи и продължава да е обект на внимание, защото Кари, ученичка в ЕГ "Иван Вазов" трудно се възстановява. Семейството и е обезверено от новото решение на съда. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване