10/09/15 17:21
(http://pik.bg)

Съдът реши: Двама от нападналите на журналисти остават в ареста

Съдът реши: Двама от нападналите на журналисти остават в ареста

25-ти състав на Софийски градски съд частично уважи искането на прокуратурата, оставяйки в ареста за постоянно само двама от четиримата, обвинени в нападение над екип журналисти в ромската махала на Самоков, съобщава "Фокус" .

Един от обвиняемите с постановена мярка за неотклонение задържане под стража" е и Трайчо Василев. Той, заедно с други трима души, са привлечени към наказателна отговорност за извършено престъпление от общ характер, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 години.

За другите двама съдът счете, че са имали значително по-малко участие в извършенето деяние и им наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лв. В хода на съдебните прения, прокуратурата поддържаше искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение и на четиримата обвиняеми.

Според държавното обвинение, всички доказателства по делото сочат, че е налице обосновано предположение за реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление или да се укрият, възпрепятствайки реализирането на наказателна отговорност спрямо тях. Според защитата, държавното обвинение няма достатъчно основания, за да отправя искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване