10/09/15 22:47
(http://pik.bg)

Шуробаджанащина! Школски директор в сатовчанско село назначи цял отбор роднини за учители и чистачи

Шуробаджанащина! Школски директор в сатовчанско село назначи цял отбор роднини за учители и чистачи

Митко Ивов Джуков, директор от близо четвърт век на СОУ „Христо Ботев“ в сатовчанското с. Вълково, би всички рекорди по шуробаджанащина, след като се оказа, че през годините е назначил в училището съпругата си, племенника си, съпругите на двамата братя на жена си, че и съпругата на племенника на жена си. С изключение на едната от съпругите на братята, която е чистачка, всички други са учители, пише „Струма”.

Любопитната справка изскочи от поредното решение на Комисията за установяване на конфликт на интереси, където някой, вероятно не успял /по разбираеми причини/ да започне работа в училището, се оплакал от родата на директора.

От справките, направени от комисията в Регионалния инспекторат по образование в Благоевград, Търговския регистър, регистър Булстат и др., излиза, че Джуков е начело на СОУ „Хр. Ботев“ от 8 февруари 1993 г. Освен че управлява училището като директор, той е и член на УС на школското настоятелство. В декларацията за конфликт на интереси Джуков чинно е посочил, че в школото работят като учители доста негови роднини - жената, двама втори братовчеди, племенник, две племенници, че и чистачката на школото по съпружеска линия.

Видимо ошашавена да преценява кой даскал в училището се пада рода на директора по съребрена линия от трета степен, кой - по сватоство от втора степен и т. н., комисията е отчела, че действително има сериозни основания да установи конфликт на интереси в селското училище, но пък жалбоподателят на сигнала не си е написал имената, с което жалбата му е оставена без движение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване