10/10/15 18:36
(http://www.klassa.bg/)

5 съвета как да оцелеем във време на трудности

 Издателката Клер Мастърс, колумнист на Christian Today, в своя статия дава няколко съвета, които могат да ни помогнат, докато минаваме през трудни времена.

"Има периоди в живота ни, когато самото съществуване изглежда трудна работа", пише Мастърс. "Аз самата наскоро минах през такъв период в живота ми, когато изглеждаше, че съм бомбардирана от всички страни: проблеми с взаимоотношенията, проблеми с моето здраве, проблеми със здравето на мои близки. Имаше моменти, когато трябваше да се боря дори само за да се задържа на повърхността и да не потъна в отчаяние", пише Клер.

Тя отбелязва колко е важно в тези моменти да помним всичко, което Бог ни е учил преди това, и подчертава няколко основни неща, които биха могли да ни помогнат да оцелеем във време на трудности.

1. Признайте, че трудностите са неизбежни (случват се).

Някои си мислят, че веднага след като приемем Христос, проблемите трябва да изчезнат от животани. Да, ние можем да имаме мир, който надхвърля всяко разбиране (Филипяни 4:7), но никъде в Библията не ни се обещава лесен живот. Напротив, Исус предупреждава: "В света имате скръб; но дерзайте: Аз победих света" (Йоан 16:33).

2. Бъдете честни.

Позволете на вашите приятели и семейство да узнаят за трудностите, през които минавате, за да могат да ви помогнат. Но най-вече бъдете честни с Бога. Не се колебайте да Му кажете как се чувствате. Може да не получите отговор на въпросите си веднага, но ще получите насърчение от Него и доказателство, че Той е с вас в долината на смъртната сянка.

3. Не искайте от Бог възможно най-скоро да ви преведе през тези трудности.

Изливайки пред Бог цялото си отчаяние, ние сме склонни да Го молим да ни избави по-скоро от трудностите. Важно е обаче не само по-бързо да минем през тази ситуация, а и отношението, с което преживяваме трудностите.

4. Пуснете другите в живота си.

Често във време на изпитания човек иска да се скрие от всички. Понякога е трудно да се срещаме с хора. Да се скрием е много по-лесно; често се изкушаваме да си сложим маска, за да покажем на другите, че всичко в живота ни е наред.

Ако ваш близък минава през трудности и отказва да му помогнете, просто стойте близо и нека той знае, че все още го обичате и сте готови да му помогнете. Просто бъдете до него.

5. Приемете, че не винаги ще знаете причините за случващото се.

Можем дълго да се борим с въпроса "Защо?", да го задаваме на Бог отново и отново и дори да Му се сърдим, но това няма да ни помогне. По-добре е да се доверим на нашия Небесен Отец в трудностите, които срещаме по пътя си - дори когато не разбираме какво се случва.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване